Managed hosting door True

Ceo’s vinden dat digitalisering te traag vordert

Gartner Symposium/ITxpo 2017

 

Peter Sondergaard spreekt tijdens Gartner Symposium ITxpo 2017

Peter Sondergaard spreekt tijdens Gartner Symposium/ITxpo 2017 in Bacelona

De verwachtingen over de mogelijke digitale impact bij ondernemingen pieken. Maar de ceo maakt zich zorgen dat het niet snel genoeg gaat. De cio moet dus op de gaspedaal duwen.

‘Welcome to peak expectations’ was dan ook de slogan van de openingstoespraak van Peter Sondergaard, sinds jaren de executive vice president en head of global research bij Gartner. De verwachtingen over de digitalisering zijn zo immens dat het weldra in de hype cycle naar beneden zal tuimelen. De ceo's worden ongeduldig en vragen zich verbaasd af waarom de organisatie niet sneller schakelt.

Gartner heeft daarvoor drie ‘scale accelerators’ uitgewerkt. De eerste is ‘Digital Dexterity’, een nieuw organisatorisch werkplatform met een mix van talent waardoor ondernemingen van een interne naar een externe focus doorbreken. Er was dan ook heel wat aandacht voor hr op dit Gartner Symposium. Er is immers dringend nood aan nieuwe profielen.

Het tweede is ‘Network Effect Technologies’ waarbij cio’s moeten inspelen op die technologie die hun een strategische voorsprong bieden. Het gaat om internet of things, application programming interfaces (api's) en artificiële intelligentie (ai). Voor die laatste technologie was er dan ook bijzonder veel aandacht op deze conferentie. 'Investeer in ai en in talent', riep Peter Sondergaard.

En tenslotte is er ook nog de derde accelerator: industrialiseer het digitaal platform. Opvallend daarbij was dat Gartner voor het eerst ook toegaf dat legacy systemen zeker niet op de hort moeten. ‘Legacy is not a dirty word. Embrace it', vertelde vice president Tinna Nunno. Ze kreeg meteen ook heel wat applaus in de zaal. Volgens Gartner zullen 90 procent van de huidige applicaties ook nog steeds gebruikt worden in 2023.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6240544). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.