Managed hosting door True

Asysco helpt Vivat van Unisys-mainframe af

 

Verzekeraar Vivat heeft de migratie van een Unisys Libra-mainframe naar een Microsoft SQL-omgeving afgerond. De migratie stelt de verzekeraar in staat om sneller en effectiever toekomstige innovaties te implementeren. Daarnaast levert het project een kostenbesparing op van 70 procent. Bij de migratie is Vivat ondersteund door migratiespecialist Asysco uit Coevorden.

Herman Eggink, chief commercial officer bij Asysco, vertelt dat bij het project vijftien verschillende applicaties zijn gemigreerd, waaronder acht bedrijfskritische systemen. 'Zo’n ingrijpende operatie is alleen tot een goed einde te brengen als de onderlinge communicatie optimaal is. De succesvolle afronding is hiervan het bewijs.'

Volgens Marcel van de Lustgraaf, algemeen directeur ITC bij Vivat, zet de verzekeraar vol in op vernieuwing om zodoende zijn klanten slimme en vooruitstrevende oplossingen te kunnen bieden. Daarvoor is een it-omgeving nodig die innovaties kan ondersteunen. De migratie naar een SQL-omgeving moet daar voor zorgen.

Vivat heeft in het recente verleden al een aantal migratietrajecten achter de rug, waaronder de integratieprojecten van AXA en Winterthur.

Asysco Technology Conference

Asysco is gespecialiseerd in het migreren van Unisys- en IBM-mainframes naar een open Microsoft.Net-platform. Het bedrijf profiteert van een toenemende vraag naar het overzetten van legacy-Cobol-omgevingen.

Het succesvolle migratie project bij Vivat staat centraal tijdens de jaarlijkse Asysco Technology Conference die op 10 en 11 oktober plaatsvindt in Alkmaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6218147). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.