Managed hosting door True

OpenText koopt Cordys voor 25 miljoen euro

 

Overname

Leverancier van enterprise information management (eim)-oplossingen OpenText neemt voor 33 miljoen dollar (bijna 25 miljoen euro) de Nederlandse leverancier van business process management (bpm)-oplossingen over. Door de overname haalt OpenText Cordys-klanten als Siemens, Mercer, Pacific Blue Cross en Tata Steel binnen. Cordys is gevestigd in Putten.

OpenText voegt Cordys toe aan zijn bpm-portfolio. Dit bestaat nu uit een 100 procent eigen cloud-gebaseerd bpm-platform en PaaS-oplossing, met onder andere cloud-orkestratie, integrated enterprise service bus, rules engine, business activity monitoring, sociale en mobiele interfaces en een applicatie ontwikkelomgeving. De overname geeft OpenText ook de mogelijkheid om indirecte verkoopkanalen zoals independent software vendors, system integrators en managed service providers beter te benaderen. Zij kunnen met de nieuwe bpm-functies en SaaS- en PaaS-implementatie-opties een platform vinden voor het creëren van procesautomatiseringsoplossingen voor hun klanten.

Het Cordys-platform biedt OpenText-klanten een robuust platform geschikt voor alle soorten van proces- en case-georiënteerde workloads vanuit een enkel systeem. De modulaire architectuur ondersteunt co-existentie met andere bpm-systemen, enterprise content management- en customer experience management-producten, alsook systemen van derden.

Process automation-roadmap

OpenText breidt door de overname van Cordys en eind juli die van ICCM Solutions het bestaande bpm- en case management-aanbod uit. Binnen het procesautomatiseringsportfolio zal het Cordys-platform worden aangeduid als ‘OpenText Cordys’ en vult het het bestaande OpenText bpm-aanbod aan. De bestaande bpm-producten met on-premises implementatie-oplossingen zullen blijven en productverbeteringen, volledige onderhoud en ondersteuning en professionele dienstverlening blijven gegarandeerd. OpenText is van plan om een uniforme gebruikersinterface te bieden voor de voornaamste on-premises bpm-systemen, zodat gebruikers gemakkelijk en uniforme toegang tot werkitems hebben over meerdere process engines.

ICCM’s Assure blijft de oplossing voor klanten die in-house slimme procesapplicaties willen bouwen en ook de basis voor OpenText’s samengestelde smart proces applicatie-aanbod. OpenText Assure draait nu bovenop het Metastorm-bpm-platform van OpenText en zal ook geschikt gemaakt worden voor het OpenText Cordys-platform. Klanten hebben daardoor de flexibiliteit om hun smart process-applicaties in de cloud of op locatie te implementeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4800301). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.