Managed hosting door True

Dassault Systèmes neemt FE-Design over

 

Overname

Leverancier van 3D-software Dassault Systèmes heeft het Duitse FE-Design overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het optimaliseren van ontwerpen aan het begin van de productontwikkeling. Met FE-Design versterkt Dassault Systèmes het Simulia-portfolio. FE-Design heeft ruim tweehonderd wereldwijd opererende bedrijven als klant, waaronder General Motors, BMW en Siemens.

In snel veranderende markten worden technieken om ontwerpideeën te kunnen beoordelen en te optimaliseren steeds belangrijker. Hierdoor vinden organisaties de beste balans tussen productprestaties, efficiency en time-to-market. De FE-Design-software versterkt het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes met de mogelijkheid om het proces richting het vinden van de beste ontwerpen te automatiseren en deze zowel sneller als efficiënter te doorlopen.

3Dexperience-platform

‘Ontwerpoptimalisatie is een moeilijk woord voor het vinden van het beste ontwerp, voor zowel de fabrikant zelf, de klanten als de hele wereld’, zegt Dassault-ceo Bernard Charlès. ‘Het 3Dexperience-platform richt zich volledig op het optimaliseren van bedrijven, hun business en de producten die zij leveren. Daarom past FE-Design zo goed bij Dassault Systèmes. Is het een ontwerp dat de klanten aanspreekt? Kunnen we het snel en efficiënt produceren? Draagt het ook bij aan een duurzamere toekomst? Dat zijn belangrijke vragen die bedrijven moeten stellen om hun producten, de natuur en het leven beter in balans te brengen. Ons 3Dexperience-platform helpt hen bij het vinden van de juiste antwoorden.’

‘Wij werken al ruim tien jaar met elkaar samen en zagen daar steeds meer de voordelen van in’, zegt Jürgen Sauter, oprichter en ceo van FE-Design. ‘Dankzij deze overname kunnen onze klanten profiteren van de wereldwijde supportorganisatie, de samenwerkingsomgeving en geavanceerde 3D-modelleer- en simulatietechnieken van Dassault Systèmes. Als strategisch onderdeel van dit bedrijf kunnen wij klanten beter helpen om onze softwareproducten binnen de hele organisatie toe te passen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4728227). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.