Managed hosting door True

Nvidia lanceert nog snellere ai-chip

 

250 km per uur snelheid

Nvidia komt met een ai-chip die zal leiden tot een behoorlijke prestatieverbetering voor ai-workloads zoals grote taalmodellen. De HGX H200 levert veel geavanceerder geheugen dan eerdere grafische chips, waardoor grote hoeveelheden gegevens voor generatieve ai zijn te verwerken.

De ai-chip is de eerste gpu met een 141 GB HBM3e-geheugen. Dat is bijna het dubbele van zijn voorganger A100, terwijl de geheugen-bandbreedte 2,4 keer zo groot is. Deze grafische chip zal ook zijn weg vinden naar supercomputers die wetenschappelijke berekeningen uitvoeren. De nieuwe H200 komt beschikbaar in Nvidia’s HGX-serverkaarten en de Grace Hopper Superchip-module. De chip is compatibel met bestaande H100-servers waardoor upgrades mogelijk worden. Verwacht wordt dat leidende server-fabrikanten en aanbieders van clouddiensten de H200 gaan toepassen.

De nieuwe chip zal de ontwikkeling en het gebruik van grote taalmodellen versnellen. Bedrijven kunnen sneller modellen trainen en ai toepassen in hun systemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7576044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.