Managed hosting door True

Proofpoint koopt Tessian om ai-detectie maildreiging

 

De Amerikaanse ict-beveiliger Proofpoint is de nieuwe eigenaar van Tessian, een bedrijf dat ai-technologie inzet voor de detectie en bescherming tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, zoals phishing en ransomware.

Proofpoint gebruikt al langer ai en grote taalmodellen om organisaties te beschermen tegen social engineering-aanvallen. De producten helpen bij het herkennen, blokkeren en inzichtelijk maken van bedreigingen, zoals e-mailfraude en dataverlies door menselijke fouten. Met de overname van Tessian wordt deze technologie versterkt door ai-gebaseerde verdedigingsmechanismen die riskant gebruikersgedrag verhinderen.
Volgens onderzoek door het Amerikaanse bureau Ponemon zijn verkeerd verstuurde e-mails een belangrijke oorzaak van compliance-overtredingen en dataverlies. De term 'evoluerende e-maildreigingen' verwijst naar e-mailgerelateerde bedreigingen die zich voortdurend aanpassen aan nieuwe beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat ze worden gedetecteerd. Ze kunnen nieuwe technieken gebruiken, zoals sociale manipulatie en geavanceerde malware, om gebruikers te misleiden en schadelijke activiteiten uit te voeren.
De producten van Tessian, zoals Guardian, Enforcer en Defender, gaan deel uitmaken van het Proofpoint-aanbod. De overname is afhankelijk van de goedkeuring van regelgevende instanties en wordt naar verwachting eind 2023, begin 2024 afgerond. Tessian is gevestigd in Boston, Massachusetts, en het Engelse Londen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7571081). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.