Managed hosting door True

Franse it-miljardair Niel steekt serieus geld in ai

 

De Franse it-zakenman Xavier Niel, oprichter van de telecomspeler Iliad Group, kondigt aan fors te investeren in artificiële intelligentie (ai)-technologie. Zo krijgt Iliad voor zijn klanten de beschikking over een Nvidia-DGX SuperPod-ai-supercomputer en bouwt dochterbedrijf Scaleway aan een portfolio van zakelijke ai-toepassingen voor de cloud. Niel vindt dat Europa niet achter kan blijven met ai-investeringen.

Niel maakt zo'n tweehonderd miljoen euro aan budget aan ai-gelden vrij. Naast de aanschaf van een ai-computer en het ontwikkelen van cloudtoepassingen is het geld bedoeld voor de inrichting van een ai-lab in Parijs. Ook organiseert Iliad op 17 november een grote Europese conferentie over kunstmatige intelligentie in Station F, de start-up-gemeenschap van Niel in de lichtstad.

Ai-investeringen worden momenteel vooral gedaan door Chinese en Amerikaanse bedrijven. De Franse telecommiljardair vindt dat Europa – en op z'n minst Frankrijk - hierbij moet aanhaken en een eigen eco-systeem moet opzetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7560607). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.