Managed hosting door True

SAP steekt energie in digitale ai-assistent Joule

 

SAP kondigt Joule aan, een generatieve artificiële intelligence (ai)-copiloot. Het softwareconcern integreert Joule in het SAP Business Technology Platform en in SAP-applicaties voor personeelszaken, financiën, inkoop tot aan voorraadketen, inkoop en klantbeleving. De gen-ai-copiloot Joule haalt extra inzichten uit SAP’s oplossingen en externe bronnen en deelt ze proactief en met de juiste context.

Volgens SAP doorzoekt Joule, verwijzend naar de gelijknamige eenheid van energie (vernoemd naar de Engelse natuurkundige James Prescott Joule) op een veilige en compliant manier snel complexe netwerken van geïsoleerde bedrijfsgegevens. Dit levert klanten nieuwe inzichten, wat weer kan leiden tot verbeterde bedrijfsprocessen, een hogere productiviteit en betere zakelijke resultaten.  

De ai-assistent transformeert de SAP-gebruikerservaring volledig, stelt de enterprise resource planning (erp)-reus. 'Het is alsof je rechtstreeks met je slimste collega praat. Je kunt eenvoudig vragen stellen of in gewone taal problemen uitleggen, en dan krijg je slimme antwoorden. Joule haalt deze antwoorden uit een enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens, tekst, afbeeldingen en inzichten uit het gehele SAP-portfolio en uit externe bronnen, en behoudt daarbij de context.'

Joule zal in november van dit jaar beschikbaar als onderdeel van SAP SuccessFactors en SAP Start, en begin volgend jaar van SAP S/4HANA Public Cloud Edition. CX, Ariba en het SAP Business Technology Platform zullen volgen, met andere updates in SAP’s portfolio die later worden aangekondigd.

Dagelijks leven

'Met bijna driehonderd miljoen zakelijke gebruikers over de hele wereld die regelmatig met SAP-cloudoplossingen werken, heeft Joule de kracht om de manier waarop bedrijven en mensen werken te herdefiniëren', stelt topman Christian Klein. Tot nu toe werkte het concern voor het inzetten van gen-ai-assistent samen met techpartners zoals Microsoft (met 365 CoPilot) .

'Nu generatieve ai de initiële hype achter zich laat, begint het werk om meetbare return on investment te garanderen', stelt IDC-analist Phil Carter. 'SAP begrijpt dat generatieve ai uiteindelijk deel zal uitmaken van het dagelijks leven en werk, en nam de tijd om een echt zakelijke copiloot te bouwen die zich richt op het genereren van antwoorden op basis van scenario’s uit de echte wereld.'  

Recent bleek ook dat SAP in de nabije toekomst wel 30 procent extra denkt te kunnen vragen voor premium versies van erp-software waaraan artificial intelligence (ai) is toegevoegd.  Door gebruikers toegang te geven tot ai-gedreven assistenten ontstaat voor SAP een behoorlijk groot potentieel om meer aan klanten te verdienen. Dominik Asam, de nieuwe financieel directeur van SAP die onlangs van Airbus overkwam, ziet enorme verdienmogelijkheden door de opkomst van dit soort nieuwe technologieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7559774). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.