Managed hosting door True

Marc Zegveld leidt TNO's unit ICT, Strategy & Policy

 

Marc Zegveld

Marc Zegveld begint op 1 april aanstaande bij TNO als algemeen directeur voor de unit ICT, Strategy & Policy (ISP). Die tak van dit Nederlands instituut voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek houdt zich bezig met digitale technologie├źn en transitiemethodieken voor maatschappelijke uitdagingen en economische groei.

Zegveld heeft een brede ervaring met de combinatie ict/technologie, innovatie en management. Als managing partner bij adviesbureau TVA Developments adviseerde hij Nederlandse ondernemingen over strategie en beleid. Na zijn promotie in ondernemingsstrategie combineerde hij zijn werk bij TVA met een aanstelling bij de Technische Universiteit Delft. Daar was hij als 'associate professor' (universitair hoofddocent) verantwoordelijk voor de sectie Technologie, Strategie en Ondernemerschap (onderdeel van de faculteit Techniek, Bestuur en Management).

In 2008 stapte Zegveld over naar IBM waar hij verantwoordelijk was voor ict-advisering aan industriële cliënten in Europa. Hij heeft verschillende boeken en artikelen geschreven. In Het Financieele Dagblad verschenen van zijn hand zo'n honderd columns over strategie, innovatie, technologie en beleid.

In 1999 werd Zegveld, toen onderzoeker aan TU Delft, door Computable-lezers genomineerd voor de Computable Award ICT-onderzoek(er) van het jaar. Hij kreeg die nominatie voor zijn analyse van  innovatiemanagement binnen bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7484079). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.