Managed hosting door True

Amsterdam is net niet 'slimste stad' van Europa

 

Amsterdam mag zich de op een na slimste stad van Europa noemen, na Londen en vóór Berlijn en Parijs. Tot die conclusie komt het Zweedse vastgoedbedrijf ProptechOS. Dat beoordeelde honderd grote Europese en Amerikaanse steden op elf smart city-kenmerken.

De kenmerken die de onderzoekers beoordeelden, hebben betrekking op de technologische infrastructuur en connectiviteit, groene (duurzame) infrastructuur en de arbeidsmarkt voor techies. Voorbeelden zijn de beschikbare internetsnelheid, het aantal tech-jobs per tienduizend inwoners en toegang tot laadpunten voor elektrische auto's. Per stad leidt de beoordeling tot een indexcijfer, waarbij er maximaal honderd punten viel te behalen.

Londen

Met een totaal van bijna 74 punten spant Londen de kroon. Uitgesplitst naar categorie scoorden de Londoners 89 punten op technische infrastructuur, 95 op groene infrastructuur en 36 op de tech-arbeidsmarkt. Het overall rapportcijfer van Amsterdam was bijna 67 punten. 86 voor de technische infrastructuur, 88 voor de groene infrastructuur en 27 voor de arbeidsmarkt.

De onderzoekers merken op dat Europese steden over het algemeen minder goed scoren dan Amerikaanse steden. De Texaanse stad Austin prijkt bovenaan de lijst (ruim 75 punten), gevolgd door LA (ruim 74), Londen (bijna 74) en Seattle (ruim 73). Op deze lijst staat Amsterdam op de zestiende plek.

Er verschijnen vaker ranglijstjes waarin Amsterdam, Utrecht en/of Eindhoven hoog scoren op smart city-kenmerken. Elk onderzoek hanteert eigen variabelen waardoor de lijsten subjectief zijn.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7461487). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.