Managed hosting door True

Juridische zoekmachine Bluetick vindt onderdak bij SDU

 

Onderzoek

Vakinformatieleverancier SDU heeft Bluetick overgenomen. Dit is een Amsterdamse startup van zoektechnologie voor juristen en fiscalisten. De technologie wordt opgenomen in alle research-oplossingen van SDU en daarna ook in andere producten van moederbedrijf Lefebvre Sarrut.

Juristen en fiscalisten zijn veel tijd kwijt met het uitpluizen van juridische informatiebronnen en databases. Bluetick, in 2000 opgericht door een aantal data scientists, ontwikkelde samen met zeven  advocatenkantoren een met kunstmatige intelligentie verrijkte zoekmachine, waarmee juristen makkelijker jurisprudentie konden vinden. De tool gaat verder dan een simpele zoekmachine. Bluetick zoekt ook naar context en vergelijkbare zoektermen en vindt verbanden tussen uitspraken, ook als woorden en zoektermen niet exact overeen komen

Bluetick kon echter alleen zoeken in openbare databases als rechtspraak.nl. Daarin staat slechts circa 4 procent van alle uitspraken. Op zoek naar meer juridische content kwam Bluetick terecht bij SDU, een grote leverancier van juridische informatie in Nederland en onderdeel van het internationaal opererende, Franse moederbedrijf Lefebvre Sarrut. Daardoor kan de technologie straks in heel Europa gebruikt worden om te zoeken in uitspraken, commentaren, Nederlandse en Europese wet- en regelgeving en jurisprudentie, uitspraken van klachten- en geschillencommissies en blogs van vooraanstaande juristen. Ook kunnen gebruikers straks met dezelfde technologie zoeken in hun eigen bronnen, naast de juridische databases van SDU, stelt Bluetick.

Concurrent Wolters Kluwer pleegde nam eind vorig jaar Della AI over. Dit is een leverancier van artificiële intelligentie (ai)-technologie, gebaseerd op natuurlijke taalverwerking (nlp = natural language processing). Met deze technologie kunnen juridische professionals contracten in meerdere talen beoordelen door simpelweg vragen te stellen.    

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7457881). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.