Managed hosting door True

SciSport krijgt groeigeld voor voetbalinnovatie

 

SciSports, het Enschedese softwarebedrijf dat voetbalclubs helpt beter te presteren, krijgt een kapitaalinjectie van een miljoen euro. Het groeigeld komt van Rabobank en bestaande aandeelhouders. De extra financiering stelt het databureau in staat de ontwikkeling van voetbalanalyse-applicaties te versnellen en wereldwijd te expanderen.

De toepassingen zijn gericht op het scouten van spelers en prestatieanalyse. SciSports biedt een platform waarmee de clubs inzichten uit data kunnen halen. Inmiddels worden meer dan honderd clubs bediend. Ook levert het bedrijf uit Enschede statistieken die mediabedrijven via api’s kunnen integreren in hun huidige toolset.

Big data hebben de voetbalwereld veroverd. Clubs als Ajax kopen grote hoeveelheden data in. Ze hebben tegenwoordig vijf á tien analisten in dienst om uit die verschillende databronnen bruikbare inzichten te halen. Software zoals die van SciSports of de Britse concurrent Opta Sports is daarbij onontbeerlijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7449708). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.