Managed hosting door True

Nieuwe eigenaar Ilionx is Noorse investeerder FSN

 

deal handen schudden overeenkomst contract

FSN Capital Partners wordt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van de Utrechtse it-dienstverlener Ilionx. De Noorse investeringsmaatschappij neemt alle aandelen van Egeria en het huidige management over. De overname gaat via het FSN Capital VI-fonds, maar is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de ondernemingsraad.

Investeringsmaatschappij Egeria kreeg in 2017 65 procent van Ilionx in handen. De Nederlandse investeringsmaatschappij (opgericht door investeerder Peter Visser in samenwerking met de familie Brenninkmeijer van winkelconcern C&A) kiest vijf jaar voor een exit. In de afgelopen vijf jaar heeft het voor het kapitaal gezorgd waarmee het in 2002 opgerichte Ilionx talloze overnames deed. 

Ilionx richt zich vandaag de dag op vijf gedefinieerde expertisegebieden: digitale strategie, cloud applicaties, data & artificiële intelligentie (ai), hyperautomation en managed services. Het bedrijf doet met name zaken met (semi)overheidsorganisaties, instellingen uit de zorgsector en bedrijven uit het transportwezen en de detailhandel.

Ilionx laat weten dat met de nieuwe eigenaar aan boord de groeistrategie niet veranderd. 'Sterker nog, met de nieuwe investeerder aan boord hebben we de middelen en de support om onze strategie en missie - experts in eenvoud -, die we afgelopen maanden hebben gelanceerd, verder vorm te geven en uit te rollen', laat een woordvoerster weten. Het doel is de komende jaren de posities in de vijf expertisegebieden te versterken, met extra aandacht voor hyperautomation, data & ai en cloudapplicaties. Volgens de zegsvrouw zijn er geen plannen om naar het buitenland uit te breiden. 

FSN Capital Partners heeft al in diverse it-bedrijven geïnvesteerd. Een voorbeeld is de overname van het Nederlandse Fellowmind (Microsoft-business-software) in 2019. De kapitaalverschaffer beschikt over een team van een kleine honderd man met kantoren in Oslo, Stockholm, Kopenhagen en München.

Overnames onder Egeria

De afgelopen vijf jaar heeft Ilionx met financiële hulp van vertrekkend investeerder Egeria de volgende overnames gepleegd: it-dienstverlener QNH Consulting, zorgautomatiseerder ICTZ, integratiespecialist Rubix, adviesbureau Le Blanc Advies, Salesforce-partner Redbook ICT, hyperautomation-specialist You-Get en it-service-expert Trivento.

In 2017, toen Egeria instapte, werkte er circa 350 man bij Ilionx, verspreid over vier kantoren. Vandaag de dag werken er ruim twaalfhonderd mensen bij de middelgrote it-dienstverlener, verdeeld over dertien locaties in Nederland. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7442465). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.