Managed hosting door True

Computable Journaal: Gebruik ai, maar ook je verstand

Event | TBX 2022

 

'Gebruik kunstmatige intelligentie als aanvulling op je eigen creativiteit.' Tech-expert Jarno Duursma maakt zich geen zorgen over de toekomst. Ai vergroot juist de mogelijkheden. 'Maar houdt ook het menselijke in de gaten', benadrukt hij in dit Computable Journaal.

Duursma was een van de prominente sprekers tijdens de vakbeurs TBX afgelopen 2 en 3 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Als tech-trendwatcher heeft hij een vijftal boeken op zijn naam staan, waaronder 'De Digitale Butler', dat handelt over de mogelijkheden van artificiële intelligentie (ai). Daarnaast schrijft hij regelmatig opiniestukken voor De Volkskrant en NRC, en zodoende is hij, zo gaat dat meestal, een begenadigd spreker.

De helft van de slides die tijdens de presentatie voorbijglijden, zijn mede-bedacht door kunstmatig intelligente software. Als Duursma een ideetje oppert, gaat zijn software er mee aan de haal, en komt met suggesties waar hij zelf nog niet aan heeft gedacht. Plaatjes, filmpjes, maar ook vergezichten over waar een bedrijf in de toekomst kan staan. Text to everything is zo’n technologische ontwikkeling. Met een klein stukje tekst stimuleer je software om dit te visualiseren. Dus software maakt suggesties en jij kunt zelf bedenken wat je daarmee doet.

Hameren

Hoe mooi ook, Duursma blijft hameren op de menselijke inbreng. Het gevaar ligt volgens hem op de loer dat alles kant en klaar wordt aangeleverd, en dat de geest geen creatieve taken meer krijgt. 'Kijk, ik fiets liever met mijn vrouw door het bos dan dat ik naar een film van het bos kijk. Realiseer je dus dat software beter wordt in menselijke vaardigheden, gebruik dat vooral, verken dat, maar let op wat je verliest. Als je eigen creativiteit onvoldoende getraind wordt, is dat een verschraling', zegt hij in dit Computable Journaal.

Computable Journaal: Gebruik ai, maar ook je verstand

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7430458). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.