Managed hosting door True

VW werpt zich in armen van Chinese ai-bedrijf

Das Auto opgepoetst met Horizon Robotics

 

Het Volkswagen-complex in Wolfsburg (foto: Rik Sanders)

Volkswagen werpt zich in de armen van Horizon Robotics, een betrekkelijk kleine Chinese scale-up die artificial intelligence (ai)-gedreven chips ontwikkelt. Volgens persbureau Bloomberg verkeren de onderhandelingen over een joint venture in een vergevorderd stadium.

De Duitse autofabrikant heeft de Chinezen nodig om niet achterop te raken bij zelfrijdende auto’s. Behalve ai-chips ontwikkelt Horizon Robotics algoritmen voor autonoom rijdende voertuigen en applicaties die de verkeersveiligheid vergroten.

Verder heeft VW die 40 procent van zijn omzet uit China haalt, moeite om te voldoen aan lokale klantenbehoeften. Dit geldt met name voor infotainment. Het valt het concern uit Wolfsburg sowieso zwaar om in te spelen op de wensen van Chinese klanten. De strakke Audi-modellen moeten voor de Chinese markt extra worden opgepimpt met uitbundige verlichting, extra knoppen en andere tierelantijnen.

Het plan is nu om samen met Horizon Robotics een nieuw techbedrijf op te richten dat VW helpt sneller te reageren op trends in de Chinese markt. In deze joint venture willen de Duitsers één miljard euro steken, een bedrag dat volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt kan oplopen tot twee miljard euro.

Het in 2015 opgerichte Horizon Robotics werkt al samen met meerdere autofabrikanten en grote toeleveranciers zoals Continental. Via een joint venture houdt VW's softwaredivisie Cariad greep op de ontwikkeling van software en elektronica. Zo wordt het concern minder afhankelijk van externe leveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7421906). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.