Managed hosting door True

Britten ontwerpen slimme brandweerhelm

 

Scottish Fire and Rescue Service met slimme helm. Foto: Chris Watt.

Het Engelse National Robotarium werkt samen met de Scottish Fire and Rescue Service aan een slimme helm die brandweerlieden helpt slachtoffers beter te lokaliseren.

De onderzoekers van het net geopende National Robotarium ontwikkelen helmtechnologie waarmee brandweerlieden hun omgeving snel in kaart kunnen brengen, door gevaarlijke omgevingen als met rook gevulde brandhaarden kunnen navigeren en slachtoffers op een snellere wijze te  kunnen lokaliseren.

De technologie combineert gegevens van thermische camera's, radar en inertiële sensoren (ook wel inertial measurement units - imu's - genoemd; bewegingsregistratiesensoren bestaande uit 3d-accelerometers, 3d-gyroscopen en een magnetometer) op een standaardbrandweerhelm. Daarbij wordt artificiële intelligentie ingezet om dragers realtime-informatie te geven die kan helpen bij het opsporen van slachtoffers, het herkennen van collega's en een nauwkeurig begrip van hun eigen locatie.

De nieuwe technologie is in samenwerking met het personeel van de Schotse brandweer en reddingsdienst getest in een 10,5 miljoen pond kostende geavanceerde trainingsfaciliteit in Newbridge, Edinburgh. De onderzoekers willen in een volgend project 3d-kaarten en een ingebouwd scherm in een brandweerhelm plaatsen, waardoor de drager ervan nog meer ruimtelijk inzicht krijgt. Daarvoor zoekt het Nationaal Robotarium partners uit de industrie om deze volgende stap te helpen realiseren.

National Robotarium

Het National Robotarium is een centrum voor robotica en kunstmatige intelligentie van de Heriot-Watt Universiteit en de Universiteit van Edinburgh. Het project is gefinancierd (kosten 22,4 miljoen Britse pond) door de Scottish Informatics and Computer Science Alliance (Sicsa) en de SFC Saltire-regeling van de Schotse Financieringsraad, alsmede door de Universiteit van Edinburgh, in het kader van het initiatief Data-Driven Innovation. Dit heeft tot doel van Edinburgh de datahoofdstad van Europa te maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7416227). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.