Managed hosting door True

Franse Worldline laat oog vallen op Delftse OPP

 

Online Payment Platform (OPP), een Delftse leverancier van een speciale betalingsoplossing voor marktplaatsen en platforms, stort zich in de armen van de grotere branchegenoot Worldline uit Parijs. De Fransen nemen eerst een belang van veertig procent met een optie om de resterende zestig procent te kopen in 2026.

OPP speelt in op de dynamiek van marktplaats- en platformbetalingen. De expertise die daarvoor is vereist, verschilt van de traditionele e-commercemarkt. Dergelijke vaardigheden omvatten het omgaan met grote hoeveelheden handelaren met een relatief laag verkoopvolume en het afhandelen van escrow-betalingen met geschillen- en bemiddelingsbeheer.

OPP zocht al langer naar een partner die de groei en schaalvergroting kan versnellen. Het Delftse bedrijf komt oorspronkelijk uit de hoek van de betalingen van consument tot consument (c2c). Maar OPP ziet ook aanzienlijke groeimogelijkheden in de b2b- en b2c-marktsegmenten. Worldline kan OPP daarbij het beste helpen, stelt Richard Straver die OPP in 2011 oprichtte.

Worldline is de Europese leider op gebied van digitale betalingen en de nummer vier wereldwijd. Met 20.000 werknemers is het bedrijf uit Parijs met zijn betaaloplossingen en betaalterminals actief in meer dan vijftig landen. Maar de Fransen zijn minder actief op gebied van e-commerce, waar OPP juist weer sterk in is.

Worldline biedt OPP de verkoop- en serviceorganisatie om zijn ambities te realiseren. Ook kan het bedrijf uit Delft zo gemakkelijker nieuwe regio’s betreden. Samen willen ze uitgroeien tot ‘s werelds grootste leverancier van betaaloplossingen voor marktplaatsen en platforms. OPP heeft in dat segment al meer dan honderd klanten waaronder E-Bay Kleinanzeigen, Marktplaats en Paypal.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7416198). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.