Managed hosting door True

Nederland weer bij innovatieleiders

 

Nederland behoort weer tot de Europese innovatieleiders. In het gezaghebbende European Innovation Scoreboard (EIS) stijgt ons land van de vijfde naar de vierde plaats. Zweden, Finland, Denemarken en België doen het nog beter.

De innovatieleiders zijn landen die meer dan 25 procent boven het EU-gemiddelde scoren. Nederland scoort dit jaar 29 procent hierboven. De snelheid waarmee de prestaties verbeterden, lag overigens slechts weinig boven het EU-gemiddelde.

Vergeleken met vorig jaar scoorde Nederland op drie terreinen aanzienlijk beter: de uitgaven aan risicokapitaal, de hoeveelheid publiek-private co-publicaties en het aantal mkb-bedrijven dat met anderen samenwerkt. Een sterke daling vertoont het aantal grote ondernemingen dat ict-trainingen aan hun personeel geeft. Het aandeel ict-specialisten dat in Nederland twee keer zo hoog is als het EU-gemiddelde, bleef stabiel.

Relatief zwak scoren hier de niet-r&d gebonden innovatie-uitgaven. De innovatie-uitgaven per werknemer liggen in Nederland sowieso laag. Ook de verkoop van innovatieve producten loopt hier achter. Verder halen in Nederland relatief weinig studenten hun doctoraal. Een andere relatieve zwakte is de milieutechniek.

Opvallend is dat de export van medium en hitechgoederen dit jaar daalt ondanks het succes van bedrijven als ASML.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7414926). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.