Managed hosting door True

Betalen door je telefoon op iemand te richten

ING en NXP presenteren nieuwe manier van geld sturen

 

Peer-to-peer-betalen bij ING

Betalen kan straks heel simpel door je telefoon op iemand te richten. ING heeft samen met NXP Semiconductors een peer-to-peer betalingsapplicatie ontwikkeld waarbij je snel en eenvoudig geld overmaakt door telefoons bij elkaar in de buurt te houden.

Deze nieuwe manier van onderling betalen maakt gebruikt van NXP’s UWB-technologie (ultra-wideband). De nieuwe generatie high end Samsung smartphones hebben al zo’n chip aan boord. ING en NXP zijn samen met Samsung bezig om de betaalmethode geschikt te maken voor deze toestellen.

ING demonstreerde gisteren in Amsterdam de nieuwe methode, genaamd NEAR. Binnenkort start een interne pilot om het prototype in beperkte kring uit te testen. Momenteel valt nog niet te zeggen wanneer de betaalmethode breed kan worden uitgerold. Maar ING en NXP zijn optimistisch. Over drie á vijf jaar kunnen dit soort betalingsapplicaties standaard zijn. Snelheid en gemak zijn de grootste voordelen.

Lees ook het achtergrondverhaal: Onderling betalen makkelijker met ultra-wideband


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7380934). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.