Managed hosting door True

VolkerWessels centraliseert ict op Azure Stack HCI

Dell Technologies nauw betrokken bij consolidatie datacenters en keuze beheertool

 

VolkerWessels

Hoofdkantoor VolkerWessels in Vianen.

De ict bij bouwbedrijf VolkerWessels is sinds kort centraal georganiseerd. In plaats van vier ict-afdelingen met eigen ict-oplossingen en datacenters, loopt alles nu via één ict-organisatie en één datacenter. Op advies van Dell Technologies koos het bouwconcern Azure Stack HCI als centrale beheeroplossing. Partner DMP leverde de hardware en een andere partner, Splitbrain, implementeerde de beheertool.

Bij VolkerWessels, een van Nederlands grootste bouwbedrijven, was behoefte aan standaardisering en centralisering van de ict om medewerkers beter en sneller te voorzien van de juiste applicaties. Werkmaatschappijen maken volop gebruik van applicaties en systemen, die tot dusver waren verdeeld over diverse organisaties.

Deze behoefte vormde de aanleiding van het programma Ease (Efficiënt, automatisch, schaalbaar en eenvoudig) en de oprichting van een centrale beheerorganisatie: VolkerWessels ITBV.

Hyperconverged

"Je beheert de publieke en lokale ict-omgeving op één generieke manier"

Samen met adviseurs van Dell Technologies besloot het bedrijf om de basis-ict te moderniseren en centraliseren in één datacenter. Voor het beheer van de nieuwe omgeving kozen ze voor Azure Stack HCI van Microsoft. Dit is een integratie van een publieke Azure cloud-omgeving en een lokaal gehoste Azure-omgeving. HCI staat voor hyperconverged infrastructure, waarbij verschillende ict-omgevingen virtueel op één infrastructuur terechtkomen.

Voordeel van Azure Stack HCI is dat je op een generieke manier en met dezelfde technologie zowel de publieke als de lokale ict-omgeving beheert, aanstuurt en beveiligt, aldus senior consultant Paul Bootsma van Dell. Daardoor kun je volgens hem workloads gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere cloud-omgeving.

Cloud-first

VolkerWessels heeft een cloud-first strategie. Dit betekent dat het bedrijf in principe altijd kiest voor oplossingen die in de cloud draaien. Toch komt het regelmatig voor dat applicaties of systemen niet in de cloud, maar lokaal terechtkomen, bijvoorbeeld als ze oud zijn of als de wetgever dit vereist. 'Het is prettig dat we de flexibiliteit hebben om die met eigen hardware te ondersteunen', vertelt projectmanager Frank de Jong van VolkerWessels ITBV. 'Terwijl we de complete omgeving, on-premises en in de Azure-cloud, wel vanuit één overzichtelijke beheeromgeving overzien en aansturen.'

VolkerWessels is actief in de infrastructuur, energie, telecom, bouw en vastgoed. Dit doet het bedrijf in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. De onderneming telt zo'n dertienduizend medewerkers, verspreid over ruim honderd werkmaatschappijen in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7372610). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.