Managed hosting door True

Lenovo investeert in r&d supercomputing Europa

 

Marenostrum 4 staat in het datacenter Chapel Torre Girona in Barcelona

De MareNostrum 4 van Lenovo in de Chapel Torre Girona.

Lenovo steekt de komende drie jaar zeven miljoen dollar in r&d op het vlak van high performance computing (hpc) in Spanje. Daarvoor heeft het Chinese it-concern een onderzoeksovereenkomst gesloten met Barcelona Supercomputing Center-National Supercomputing Center (BSC-CNS). De samenwerking vindt plaats in het kader van supercomputing-onderzoek binnen de Europese Unie.

Het onderzoek van Lenovo en BSC-CNS richt zich op drie door de Europese Commissie vastgestelde technologische vraagstukken. Dat zijn het bevorderen van precisiegeneeskunde door het gebruik van supercomputing, het ontwerp en de ontwikkeling van Europese opensource-chips (type RISC-V) en als derde de ontwikkeling van meer energie-duurzame supercomputers en datacenters.

Het partnerschap is het vervolg op een al ruim zes jaar lopende samenwerking tussen beide partijen. Lenovo is tevens de leverancier van de huidige supercomputer van BSC-CNS, de MareNostrum 4. Voor de vervanging van deze in 2017 geleverde rekenkrachtcentrale is recent Atos in de arm genomen na een Europese aanbesteding. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7372244). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.