Managed hosting door True

Nederlandse it-bedrijven vallen in de smaak

 

Afgelopen week ontving Computable weer verschillende investeringsberichten. Zo staken investeerders in een vroeg stadium geld in de startups InstantCommerce en Lalaland en wist DataChecker kapitaalverschaffer Capital A binnen te halen voor de financiering van overnames. Het Finse techconcern Etteplan (DDCom) en internetbureau Happy Horizons (CF Report) pleegden nieuwe overnames.

InstantCommerce haalde twee miljoen euro aan kapitaal op bij een groep investeerders, geleid door Firstminute Capital, met daarin de oprichters van Storyblok, Wandera, Snyk en Supercell. De Amsterdamse startup heeft een no-code-platform ontwikkeld om snel een webwinkel te bouwen die naadloos samenwerkt met de back-end van Shopify en andere e-commercetechnologie-leveranciers zoals CMS Storyblok, Algolia, Klaviyo en Gorgias.

Het bedrijf is een afsplitsing van het digitaal-marketingbureau Story of AMS en is gespecialiseerd in zogeheten headless technologie, waarbij de back-end is losgekoppeld van de front-end en gebruikers makkelijker kunnen bepalen op welke kanalen zij hun informatie plaatsen.

De eveneens Amsterdamse modetech-startup Lalaland wist iets meer, 2,1 miljoen euro, los te peuteren bij een groep investeerders, waaronder Orange Wings en Unknown Group. Lalaland stelt modemerken en winkeliers in staat hyperrealistische modellen te creëren met inzet van kunstmatige intelligentie, in elke voorstelbare maat, vorm en huidskleur. Met deze 'body-inclusive avatars' wil het bedrijf een meer inclusieve, persoonlijke en duurzame winkelbeleving creëren.

Lalaland claimt met de selfservicetool (een digitale paspop), die fictieve modellen genereert, een goedkoop alternatief te zijn voor tijdrovende en dure fotoshoots. Daarnaast kunnen de gegenereerde modellen worden aangepast aan klantprofielen en specifieke lichaamstypes, waardoor hyperpersonalisatie mogelijk wordt.

Investering en overnames

DataChecker kan zijn internationale ambities pogen waar te maken dankzij een investering van Capital A Investment Partners. Financieel adviesbureau Marktlink begeleidde de transactie. Het in 2009 opgerichte bedrijf uit Mijdrecht biedt technologie voor het online verifiëren van persoons- en bedrijfsgegevens in zowel Nederland als het buitenland. Het mag onder andere Randstad en International Creditcard Services tot klant rekenen.

Met investeer Capital A aan boord wil het bedrijf via overnames doorgroeien. Medeoprichter Joe Bloemendaal is in dit kader teruggekeerd en tot nieuwe algemeen directeur benoemd.

Het digitale marketingbureau Happy Horizon heeft zijn volgende 'vis' binnen gehengeld: CF Report, een reportingspecialist (dertig man, drie miljoen omzet) uit Amsterdam. Inmiddels telt het Eindhovense bedrijf ruim 550 medewerkers en heeft het een omzet van circa zeventig miljoen euro. In zijn overnamestrategie wordt Happy Horizon ondersteund door investeerder MG Partners.

CF Report heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een reportingspecialist. De focus ligt op de combinatie van online en offline datagedreven reportingdesign en advies, dashboarding en communicatie (met aandacht voor een duurzaamheidstrategie). 

De Finse technisch automatiseerder Etteplan liet zijn oog vallen op DDCom. Dit bedrijf uit Eindhoven versterkt de capaciteiten van Etteplan op het gebied van technische documentatie, met name in 3d-content-gebaseerde animatie- en visualisatiediensten. Het bedrijf (vijftien werknemers) heeft klanten die opereren in de automobiel-, hightech-, medtech- en productie-industrie, waaronder DAF Trucks, ASML, VDL, Philips & Shimano.

Voor Etteplan betekent de overname van DDCom een versterking van zijn positie in Nederland. In 2020 kocht het bedrijf al de productsysteemintegrator Tegema, ook uit de Lichtstad afkomstig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7364843). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.