Managed hosting door True

EU sluit lightning-poort en verplicht usb-C

 

Alle mobiele telefoons, tablets en camera’s moeten tegen het najaar van 2024 een usb-C-oplaadpoort hebben. Ook e-readers, oordopjes, headsets, computermuizen, toetsenborden, draagbare navigatie-apparaten, draagbare game consoles en portable luidsprekers die oplaadbaar zijn via een kabel, dienen aan deze vereiste te voldoen.

Dat zijn onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese Raad overeengekomen. Geen enkele fabrikant mag hiervan afwijken, ook Apple niet. De zogeheten lightning-poort heeft zijn langste tijd gehad. Apple krijgt twee jaar de tijd zijn ontwerpen te veranderen. Laptops moeten in 2026 aan de nieuwe eisen voldoen. 

De Europese Commissie wil ook interoperabiliteit van draadloze oplaadoplossingen. Hier komen ook bepalingen voor. 

De EU wil met deze langverwachte maatregel de duurzaamheid vergroten, het elektronisch afval verminderen en het leven van consumenten gemakkelijker maken. Ze kunnen tot 250 miljoen euro per jaar besparen op onnodige aankopen van laders. Met één enkele oplader vallen straks alle draagbare elektronische apparaten van stroom te voorzien. De oplaadsnelheid is ook geharmoniseerd voor apparaten die snel opladen ondersteunen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7362884). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.