Managed hosting door True

Itility stapt met AIC in satellietdatabedrijf Eleaf

 

De Eindhovense it-dienstverlener Itility richt zijn pijlen op de analyse van satellietdata voor agrarische toepassing. Samen met het Agricultural Intelligence Centre (AIC) neemt het een meerderheidsbelang in Eleaf. Dit Wageningse bedrijf verwerkt en analyseert satellietdata voor landbouw, duurzaam waterbeheer en gewasverzekeringen.

Eleaf biedt sinds ongeveer twintig jaar diensten die in het jargon 'earth observation services' heten. De onderneming levert onder meer tijdseries van gasverdamping en biomassaproductie. Deze informatie is met een resolutie van tien bij tien meter beschikbaar op het niveau van individuele akkers, maar je kunt ook uitzoomen tot op het niveau van een heel continent.

Dergelijke gegevens maken het mogelijk bedrijfsprocessen te digitaliseren, inzichtelijk te krijgen en efficiënter te maken. Boeren, bedrijven en instellingen zijn klant van het bedrijf.

Big data

Met de investering door Itility en AIC verwacht Eleaf sneller te groeien en adequater te anticiperen op de groeiende vraag naar big data-oplossingen gebaseerd op satellietgegevens. Itility zorgt ervoor dat de achterliggende technologie sneller kan worden opgeschaald en via AIC krijgt het bedrijf toegang tot een partnernetwerk, voornamelijk in Afrika. AIC is gevestigd in het Brabantse Almkerk. Eleaf ontwikkelt de technologie in Nederland. Er werken ongeveer veertig mensen.

Er is een groeiende behoefte aan satellietdata en technologie om deze gegevens te verzamelen en verwerken. Om die reden werd het Haarlemse satellietdatabedrijf Vandersat afgelopen november voor 28 miljoen euro overgenomen door zijn Amerikaanse branchegenoot Planet. Vandersat levert net als Eleaf diensten aan de landbouwsector op basis van satellietdata.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7357417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.