Managed hosting door True

3d-printerbedrijven MakerBot en Ultimaker fuseren

 

Het Amerikaanse MakerBot en het Nederlandse Ultimaker, twee aanbieders op het gebied van desktop 3d-printen, kondigen een fusie aan. De samensmelting wordt ondersteund door de bestaande investeerders NPM Capital (Ultimaker) en Stratasys (MakerBot). Zij steken 62,4 miljoen dollar in het fusiebedrijf om innovatie en uitbreiding naar nieuwe markten te stimuleren.

Het nieuwe bedrijf wordt geleid door Nadav Goshen, de huidige baas van MakerBot, en Jürgen von Hollen, die nu Ultimaker aanvoert. Daarbij krijgt Goshen de leiding over de activiteiten en r&d en Von Hollen over de commerciële functies.

'Deze fusie markeert een belangrijke mijlpaal voor Ultimaker en MakerBot,' zegt Von Hollen. 'Innovatie en groei zijn beide van cruciaal belang om desktop 3d-printen van een specialistische technologie naar een mainstream zakelijke toepassing te brengen. Het nieuwe bedrijf zal zijn gecombineerde wereldwijde voetafdruk benutten en uitbreiden met verkoop en activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en APAC.'

Het nieuwe bedrijf zal zijn hoofdkantoor zowel in Utrecht (Nederland) als in New York (VS) behouden. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

MakerBot levert desktop 3d-printen en beheert het Thingiverse - een grote 3d-printcommunity. Ultimaker biedt een platform met een diversiteit aan 3d-printproducten en -diensten in de industrie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7352973). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.