Managed hosting door True

Nederland zet stevig in op prestigieus EU-chipproject

NXP, ASML, Nearfield, ThermoFischer en Smart Photonics geven acte de pr├ęsence

 

Nederland heeft zes projecten aangemeld voor het grote nieuwe Europese programma op gebied van micro-elektronica, IPCEI ME2 genaamd.

Chipfabrikant NXP gaat deelnemen aan innovatieprojecten op gebied van radar- en 6G-technologie. ASML en Nearfield Instruments krijgen steun bij de realisatie van de nieuwste machines voor geavanceerde halfgeleiderproductie. ThermoFischer participeert in een programma voor het testen van halfgeleiders. Smart Photonics doet dat op gebied van geïntegreerde fotonica-oplossingen. 

Minister Adriaansens (EZK) heeft dat vandaag bekendgemaakt. Bij wijze van startgeld had het kabinet al eerder hiervoor 230 miljoen euro beschikbaar gesteld. De nadruk ligt op r&d en de eerste industriële toepassingen. Deelname garandeert de toegang tot de nieuwste micro en nano-elektronica en software.

De Nederlandse deelnemers aan het tweede samenwerkingsverband (IPCEI CIS) dat cloud-infrastructuur betreft, worden later bekend gemaakt. Dit project heeft tot doel om Europese cloud-infrastructuur en -diensten op te zetten die bijdragen aan cyberveiligheid, interoperabiliteit en duurzame toepassingen. IPCEI CIS sluit aan bij Gaia-X, de Europese 'cloud'. Het kabinet heeft hiervoor alvast zeventig miljoen euro gereserveerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7344185). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.