Managed hosting door True

Logius biedt app voor gegevensregistratie overheid

 

Logius heeft de MijnGegevens-app, onderdeel van MijnOverheid, beschikbaar gesteld in de app-winkels van Apple en Google. De app biedt burgers de mogelijkheid om persoonlijke gegevens, die de overheid heeft geregistreerd, snel in te zien. De it-beheerder van de overheid komt hiermee tegemoet aan veel gebruikers die een app boven een website verkiezen.

MijnOverheid is een website van de Nederlandse overheid waarmee burgers berichten van de overheid kunnen ontvangen (via de Berichtenbox) en persoonlijke gegevens inzien, zoals de inschrijving bij de gemeente, het burgerservicenummer, het inkomen en apk-informatie. Nu was er al een Berichtenbox-app voor gebruikers die liever zo'n tool gebruiken dan in te loggen op MijnOverheid.nl. Die is nu door Logius aangevuld met de MijnGegevens-app.  

Alle Nederlanders van veertien jaar en ouder met een geactiveerd MijnOverheid-account kunnen de MijnGegevens-app gebruiken. Inloggen gaat met de DigiD-app. De MijnGegevens-app geeft inzicht welke gegevens door de overheid zijn geregistreerd en waar gebruikers moeten zijn als er als er iets in de gegevens niet klopt. Ook kunnen belangrijke data, zoals de verloopdatum van een paspoort of rijbewijs, direct aan een agenda worden toegevoegd.

De nieuwe app past in de het beleid van het kabinet om burgers meer inzicht in en controle te geven op hun gegevens bij de overheid, bijvoorbeeld om aanpassingen door te voeren of waar mogelijk naar eigen wens te delen. Eerder deze maand werd bekend dat burgers op MijnOverheid.nl kunnen inzien welke (overheids)organisaties gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) krijgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7336809). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.