Managed hosting door True

Alkira opent EMEA-hoofdkwartier in Amsterdam

Nederlandse it-ondernemer Paul Couturier moet groeiplannen waarmaken

 

De Amerikaanse cloudnetwerkaanbieder Alkira heeft in Amsterdam zijn hoofdkantoor voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika geopend. De leiding is in handen van de Nederlandse it-ondernemer Paul Couturier. Hij moet de internationale groeiambities, onder meer via het opzetten van een verkoop- en distributiekanaal, waarmaken. Alkira sloot eind vorig jaar een samenwerkingscontract met de Franse distributeur Exclusive Networks, gespecialiseerd in netwerken.

Alkira claimt een cloudnetwerk as-a-service (cnaas) te bieden die zorgt voor een drastische verkorting van de tijd die nodig is om veilige, low-latency cloudnetwerking te leveren. ‘Er is een dringende behoefte aan netwerken die zijn gebouwd voor de gevirtualiseerde wereld van de cloud. It-managers zijn op zoek naar mogelijkheden om in uren in plaats van weken cloudnetwerkcapaciteit te regelen. En dat niet voor een enkele cloud, maar voor multicloud- en hybride cloudomgevingen’, stelt Paul Couturier, directeur Alkira EMEA.  

Volgens Couturier blijft het nog steeds houtje-touwtje-werk om in een multicloudomgeving meerdere connecties te maken. ‘Het is lastig om de verschillende technische culturen van bijvoorbeeld Google-, AWS- en Azure-clouds samen te smelten. Bijvoorbeeld wanneer een bedrijf een overname heeft gedaan en het overgenomen bedrijf een andere cloudaanbieder gebruikt. 'Dan komt Alkira om de hoek kijken. Wij verkopen cloudnetwerking als een dienst die virtueel in het midden van de netwerkomgeving wordt geplaatst. Daarmee helpen wij klanten een bedrijfsnetwerk in een mum van tijd de cloud op te bouwen dat hun clouds, sites en gebruikers verenigt. Het vereenvoudigt ook de implementatie en het beheer van firewalls van derden en biedt volledige zichtbaarheid en governance op de dagelijkse netwerkoperatie.’ 

Paar kliks

"De belangstelling voor cnaas wordt aangewakkerd door componententekorten"

Bovendien voelen organisaties die workloads migreren van datacenters naar de cloud een toenemende druk om netwerken te vereenvoudigen en te rationaliseren, vervolgt Couturier. ‘Die druk wordt nog hoger naarmate ondernemingen vragen om multicloud-oplossingen’. De belangstelling voor cnaas wordt extra aangewakkerd door componententekorten die de verzending van netwerkhardware vertragen. ‘Met de oplossing van Alkira hoeft er geen hardware of software te worden geïnstalleerd. Klanten kunnen binnen enkele minuten op ons platform met een paar kliks capaciteit leveren daar waar ze die nodig hebben’, aldus de EMEA-directeur. 

Couturier verwacht veel belangstelling van managed-serviceproviders en security-serviceproviders die de cloudnetwerkdienst van Alkira aan klanten kan aanbieden. Ook it-managers van zakelijke eindgebruikers tonen interesse. In de VS heeft Alkira onder meer Warner Music Group, Koch Industries en Tekion, een startup in de auto-industrie, opgetekend.  

Exclusive Networks

De it-ondernemer heeft een lange staat van dienst in de netwerk- en beveiligingswereld, met name in het naar Europa halen en laten groeien van startups. Hij was eerder verantwoordelijk voor de internationale omzetgroei bij TippingPoint, Efficient Networks, Cyan, LightCyber en Palo Alto Networks. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam in de MediArena (waar ook de Endemol-studio’s zitten) richt hij zich op de uitbouw van Alkira’s activiteiten in allereerst de Benelux, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Spanje. Later volgt de stap naar Azië en Australië.  

Naast het uitbouwen van de organisatie investeert Alkira in het opbouwen van het kanaal. Het cnaas-bedrijf sloot eind vorig jaar al een belangrijke overeenkomst met het Franse Exclusive Networks. Dit jaar wordt Alkira aangeboden op het Exclusive-platform waaraan 18.000 resellers in 53 landen zijn verbonden die tezamen 120 landen bedienen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7336423). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.