Managed hosting door True

Visma koopt Lyanthe voor factuurverwerking

 

Lyanthe is een softwarebedrijf uit Echt-Susteren dat sinds 2012 een oplossing biedt waarmee accountants- en administratiekantoren in Nederland en België hun administratieverwerking kunnen automatiseren. De Noorse softwaregroep Visma heeft het bedrijf gekocht en kan nu de accountancysector een complete geautomatiseerde verwerkingsstraat bieden.

De arbeidsmarkt binnen de accountancysector staat onder druk. Elk jaar neemt in Nederland en België het aantal afgestudeerden af terwijl de vraag naar werknemers toeneemt. Het is daarom noodzakelijk om te automatiseren, stelt Visma. De meeste boekhoudpakketten hebben functies voor factuurherkenning, maar die staan nog ver af van honderd procent nauwkeurige herkenning en verwerking. Zeker voor kantoren die grote hoeveelheden administraties verwerken, brengt de boekhouding een hoop correctiewerk met zich mee.

Door de inzet van 'robotic accounting technologie' van Lyanthe kan een kantoor zijn administratieverwerking zodanig automatiseren, dat 95 procent van de facturen zonder menselijke tussenkomst correct wordt verwerkt, claimt het bedrijf.  Met de software verwerken accountantskantoren in Nederland en België dagelijks meer dan 150.000 facturen voor ruim 120.000 administraties in zeven landen. Het platform koppelt met velerlei boekhoudpakketten in Nederland en België.  

Lyanthe blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. De nieuwe Noorse eigenaar ziet groeikansen buiten de Benelux liggen, met name in Scandinavië.

Het bedrijf kreeg in 2017 nog groeifinanciering van ABN Amro Participaties (tegenwoordig Capital A) voor internationalisatie en productontwikkeling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7328323). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.