Managed hosting door True

Nokia wil 400 miljoen investeren in techbedrijven

 

Logo

Nokia richt samen met het investeringsfonds NGP Capital een nieuw investeringsvehikel op. Daarin pompt Nokia als de enige geldschieter van het fonds vierhonderd miljoen dollar.

Het nieuwe fonds wil investeren in jonge, beloftevolle bedrijven die zich met edge-technologie, cloud, cybersecurity en digitale transformatie bezighouden. Nokia wil met de geldinjecties de financiële groei van de bedrijven bewerkstelligen, maar ook ecosystemen helpen uitbouwen en nieuwe technologieën en zakenmodellen lanceren.

Vooral bedrijven die met 5G-technologie aan de slag gaan, kunnen op de interesse van de Finnen rekenen. Naast technologische factoren vormt ook alles wat met 'environment, social and governance' te maken heeft, een belangrijke parameter om al dan niet in een bedrijf te investeren, zegt Nokia.

NGP Capital en Nokia werken al sinds 2005 samen, waarbij NGP is te zien als de ‘huisinvesteerder’ van Nokia. Het nieuwe fonds is het vijfde dat het duo opzet. Alles in totaal heeft Nokia 1,6 miljard dollar aan fondsen vrijgemaakt voor investeringen van NGP Capital. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7315730). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.