Managed hosting door True

Zitten wij straks uur per dag in de metaverse?

Gartner voorspelt dat die kans groot is

 

Metaverse

Over vier jaar zal een kwart van de bevolking minimaal een uur per dag in de metaverse doorbrengen. Dat doen ze voor werk, winkelen, onderwijs, sociale contacten en amusement, voorspelt onderzoeksbureau Gartner. De analisten waarschuwen ook dat het nog te vroeg is om te weten welke investeringen op de lange termijn levensvatbaar zijn.

Gartner probeert de impact van de metaverse-hype te vangen in voorspellingen en toekomstige bedrijfsscenario’s, maar begint in het heden. ‘Ict-aanbieders bouwen nu al allerlei mogelijkheden voor gebruikers om hun leven in digitale werelden na te bootsen’, schrijft hoofdonderzoeker technologie en innovatie Marty Resnick.

Hij wijst op het volgen van lessen in virtuele klaslokalen, het kopen van digitale grond en het bouwen van virtuele huizen. ‘Deze activiteiten worden uitgevoerd in aparte omgevingen. Uiteindelijk zullen ze plaatsvinden in één omgeving: de metaverse, die plek biedt voor verschillende technologieën en ervaringen.’

Gartner definieert de metaverse als ‘een collectieve, virtuele, gedeelde ruimte’ waar fysieke en digitale realiteit samenkomen en virtueel verbeterd worden. Het gaat om een omgeving die constant in ontwikkeling is en die onafhankelijk van de gebruikte apparatuur, zoals tablets of vr-brillen, toegang geeft tot allerlei ‘meeslepende’ ervaringen.

Digitale economie en invloed op werk

Gartner verwacht dat de metaverse invloed zal hebben op elk bedrijf waar consumenten dagelijks mee te maken hebben. Omdat geen enkele leverancier de metaverse zal bezitten, verwacht het onderzoeksbureau dat een virtuele economie met digitale valuta en niet-verwisselbare tokens (nft's) de basis zal vormen van transacties in de metaverse.

De metaverse zal ook van invloed zijn op hoe we werken. Organisaties zullen zorgen voor een betere betrokkenheid, samenwerking en verbinding met hun werknemers. dat gebeurt via meeslepende werkruimten in virtuele kantoren.

Bedrijven hoeven hiervoor niet hun eigen infrastructuur te creëren, omdat de metaverse het raamwerk zal bieden. Bovendien zullen virtuele evenementen die de afgelopen achttien maanden aan populariteit hebben gewonnen, meer samenwerkings-, netwerkmogelijkheden en workshops bieden.

Investeren?

"Metaverse biedt ongekende kansen voor het uitbreiden van bedrijfsmodellen "

De adoptie van metaverse-technologieën staat nog in de kinderschoenen en is gefragmenteerd. Gartner waarschuwt organisaties dan ook om zwaar te investeren in één specifiek onderdeel van de metaverse. Het is nog te vroeg om te weten welke investeringen op de lange termijn levensvatbaar zijn. Maar, productmanagers moeten al wel vast de tijd nemen om te leren, te verkennen en zich voor te bereiden op een metaverse, omdat deze hun concurrentiepositie kan beïnvloeden.

‘Bedrijven krijgen ongekende mogelijkheden om hun bedrijfsmodellen uit te breiden. Ze kunnen zich van een ‘digitaal bedrijf’ naar een ‘metaverse bedrijf’ ontwikkelen’, stelt Resnick. Hij verwacht dat tegen 2026 wereldwijd dertig procent van de organisaties haar producten en diensten klaar heeft gestoomd voor de metaverse.

24 uur in de metaverse

Eind 2021 verbleef verslaggeefster Joanna Stern van de Wall Street Journal 24 uur lang in een vroege versie van de metaverse. Bekijk in bijgaande video haar ervaringen met dit experiment.

24 uur in de metaverse

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7313564). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.