Managed hosting door True

Wat zijn de belangrijkste it-trends van 2022?

 

Supply Value voert jaarlijks het IT Trendsonderzoek uit, met als hamvraag: welke it-trends komen volgens professionals werkzaam in of met it in Nederland het aankomende jaar bovendrijven. Supply Value brengt niet alleen in kaart welke trends dit zijn, maar ook welke toepassingen relevant zijn binnen it en wat de impact is op de business. Doel is het ondersteunen van informatiemanagement- en -technologieprofessionals bij het stellen van prioriteiten. Computable ondersteunt dit onderzoek.

Afgelopen jaar bleek cyber- en datasecurity de belangrijkste it-trend van het jaar, gevolgd door de cloud en het datadomein. Na de wereldwijde uitbraak van Covid-19 was het belang van veilig werken, onafhankelijk van locatie, duidelijk herkenbaar in de resultaten. Cyber- en datasecurity werd door meer dan 86 procent van de respondenten gerekend tot de top drie belangrijkste trends, waarbij het de koppositie overnam van het datadomein. Een andere opvallende ontwikkeling was de stijging van de cloud naar de top drie. Alhoewel respondenten het datadomein nog net iets belangrijker vonden, kreeg cloud meer prioriteit.

Toenemende digitale kwetsbaarheid

"De digitale dreiging voor de nationale veiligheid blijft permanent"

Digitale dreigingen, cyberinbraken en datalekken komen nationaal en internationaal steeds vaker voor. De verdergaande digitalisering maakt organisaties kwetsbaar voor digitale aanvallen, waardoor forse investeringen nodig zijn om deze kwetsbaarheid te verlagen. Het mag dan wel lijken dat investeringen in cyber- en datasecurity niet direct geld opleveren, maar het negeren ervan (of onderschatten van de risico’s) kan enorme financiële en imagoschade opleveren.

Ook dit jaar wordt het IT Trendsonderzoek weer uitgevoerd en zijn Supply Value en Computable benieuwd of andere it- trends als 5G, quantum computing en de cloud het overnemen in populariteit. Doe dus mee aan het IT Trendsonderzoek! Het invullen van de enquête neemt ongeveer vijf minuten in beslag en antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. Het onderzoek is ook anoniem in te vullen. Deelnemers kunnen kosteloos het onderzoeksrapport ontvangen.

Resultaten 2020

Bent u benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Bekijk dan de belangrijkste punten uit de publicatie die Supply Value opstelde of download het gehele onderzoeksrapport. Of lees ons artikel op de onze site.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7262257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.