Managed hosting door True

Singapore blijkt grote belegger in High Tech Campus

 

High Tech Campus Eindhoven

De Singaporese staat is een grote belegger in de Eindhovense High Tech Campus. Eerder werd bekend dat die techcampus voor zo’n één miljard door vastgoedeigenaar Marcel Boekhoorn was verkocht aan de Amerikaanse investeerder Oaktree Capital. Nu blijkt dat Oaktree daarvoor een fonds gebruikt waarvan de staat Singapore grootaandeelhouder is. Volgens campus-directeur Jan-Willem Neggers hoeft niemand zich daar druk over te maken.

‘Niet het Amerikaanse Oaktree Capital, maar de Singaporese staat blijkt de nieuwe eigenaar van de High Tech Campus. Het staatsbedrijf dat de buitenlandse reserves van het land beheert, geldt als één van de grootste beleggers ter wereld’, schrijft het Eindhovens Dagblad dat de details van de deal nog eens goed bestudeerde.

Formeel wordt Oaktree Capital genoemd als eigenaar van de campus, maar in een melding van de Autoriteit Consument en Markt vond de krant de naam van GIC Private Limited. Die partij heette voorheen Government of Singapore Investment Corporation en belegt wereldwijd de reserves van het land in obligaties, bedrijven en vastgoed. Oaktree is de beheerder van het beleggingsfonds dat eigenaar wordt van de campus. In dat fonds is GIC dus de voornaamste belegger.

Volgens de directeur van de High Tech Campus Eindhoven, Jan-Willem Neggers, is de eigendomsconstructie geen reden voor zorgen. Ook de vraag bij wie de campus beter af zou zijn, een Amerikaanse of Singaporese belegger, vindt hij niet relevant, laat hij aan het ED weten.

Grote ambities

"Laten we ons geen zorgen maken en leren van een wereldwijd investeringshuis."

Ook over eerdere kritiek dat de campus geen Nederlandse eigenaar meer heeft, zegt Neggers: ‘We moeten grotere ambities hebben dan ons druk maken om een ​​buitenlandse eigenaar. De High Tech Campus en de Brainport-regio willen op mondiaal niveau meespelen. We hebben internationaal erkende bedrijven die met hun innovaties de hele wereld over gaan.'

Hij vervolgt: 'Laten we ons geen zorgen maken. Laten we het zien als een kans om te leren van een wereldwijd investeringshuis.’

Dat zei hij in een podcast waarin Oaktree als nieuwe investeerder werd voorgesteld. Neggers, die in eerste instantie niet van de constructie op de hoogte was, meldt dat Oaktree zijn vaste aanspreekpunt is.

Ambities

In die podcast noemt Oaktree-baas Herman Dambach flinke groeiambities voor de Eindhovense innovatieplek. Hij verwacht dat de campus ‘op termijn’ met vijfduizend medewerkers zal groeien, bovenop de huidige 12.000 medewerkers.

Dambach komt tijdens de podcast superlatieven te kort om te vertellen hoe blij hij is dat zijn investeringsmaatschappij eigendom is van de in zijn ogen meest unieke techcampus van Europa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7257071). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.