Managed hosting door True

Kapitaalinjectie voor digitale expediteur ChainCargo

 

fintech

Digitale expediteur ChainCargo haalt in een nieuwe investeringsronde 1,75 miljoen euro op. Daarmee komt het totaal aan groeigeld op drie miljoen euro. De startup uit Eindhoven gebruikt het kapitaal voor doorontwikkeling van digitale tools en een versnelde groei. Dit jaar wordt een vervijfvoudiging van de omzet verwacht.

ChainCargo ontwikkelt software waarmee klanten in een handomdraai hun transport kunnen regelen. Met digitalisering en automatisering wil het jonge bedrijf meer transparantie scheppen in de doorgaans vrij ondoorzichtige markt voor wegtransport. Door exact te weten waar de beschikbare capaciteit zich bevindt, worden goederen efficiënter vervoerd. Dit kan door verladers te matchen aan chauffeurs die al onderweg zijn.

Het optimaal benutten van bestaande transportbewegingen in Europa wordt de komende jaren belangrijk, zo verwacht de startup. Door de exorbitante tarieven voor het vervoer in zeecontainers kiezen bedrijven ervoor hun productie naar Europa te verplaatsen. Dat legt extra druk op het wegtransport. ‘Wij hebben de oplossing om die druk te verlichten', legt medeoprichter Giovanni Gubbels uit. ‘Via ons systeem kunnen verladers hun wegtransport efficiënt organiseren en het zoekproces naar nieuwe partners overslaan.’ Communicatie met verschillende vervoerders gebeurt op een centrale plek, het systeem van ChainCargo.

Het extra groeigeld is afkomstig van BOM Brabant Ventures en twee particuliere investeerders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7252501). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.