Managed hosting door True

Infosys experimenteert met AWS-quantumcomputing

 

Infosys gaat Amazon Braket inzetten om meerdere use-cases in quantumcomputing te verkennen en te bouwen. Geslaagde projecten maken daarna deel uit van Infosys Cobalt, het cloud-aanbod van de Indiase it-gigant. De Amerikaanse hyperscaler biedt met Amazon Braket een omgeving aan waar onderzoekers tests kunnen doen met hardware van andere fabrikanten en quantum-applicaties kunnen simuleren.

Amazon kondigde afgelopen augustus zijn beheerde quantum-omgeving Braket aan. Nu de huidige quantum-computingtechnologie in grote mate is geavanceerd, acht de hyperscaler de tijd rijp om de markt te betreden. 'De fase is bereikt waarin het aantal qubits waarmee we kunnen werken, interessant wordt', aldus Amazon. Overigens kan het nog jaren duren eer de eerste commerciële toepassingen op de markt verschijnen.

Vooruitlopend daarop wil Infosys ruiken aan en proeven van de potentie van quantumcomputing. Onder meer het bestuderen van complexe rekenvraagstukken met behulp van deze technologie staat hoog op de agenda. Het Infosys Center for Emerging Technology Solutions (Icets) onderzoekt aan de hand van een aantal use-cases, zoals route-optimalisatie en fraudedetectie, de haalbaarheid van commerciële diensten ter uitbreiding van het cloudportfolio Cobalt van de Indiase ict-dienstverlener.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7248751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.