Managed hosting door True

Atos werft 15.000 krachten in India

Van foie gras naar curry

 

Atos gaat de komende twaalf maanden in India 15.000 krachten aannemen. De Europese leider bij it-dienstverlening voegt dit aantal toe aan de 40.000 it’ers die al in dit land in dienst zijn. Inmiddels komt bijna een derde van de concernomzet uit India.

Tegelijkertijd snijdt Atos zoals eerder aangekondigd, fors in Duitsland. Daar gaan 1.300 arbeidsplaatsen verloren. Ook elders vallen klappen vallen, nu de vraag naar beheer van traditionele it-systemen terugloopt. 

De expansie in India past in de versnelde herstructurering die de it-dienstverlener doormaakt. Atos steekt jaarlijks al vierhonderd miljoen euro in India, mede in ontwikkeling en scholing. Ceo Elie Girard kondigde de uitbreidingsplannen aan tijdens een gesprek met de Economic Times. De Fransen hebben al langer hun kaarten op India gezet. Met de overheid in New Delhi wordt samengewerkt op gebied van supercomputers. Ook heeft Atos daar een quantumlaboratorium. Volgens Girard wordt India toonaangevend bij quantum computing. 

Groeimarkt

Verder zet Atos in op de combinatie van 5G en edge computing aan de rand van netwerken. De it-dienstverlener ziet daarin een nieuwe groeimarkt. Atos heeft geïnvesteerd in de assemblage van supercomputers en in 5G-edge. Op basis hiervan worden nieuwe diensten ontwikkeld. Veel productontwikkeling bij cybersecurity vindt in India plaats, stelt Girard. 

Volgens de ceo is Atos wereldwijd de nummer twee in cybersecurity-dienstverlening. Hij denkt dat zijn concern over een jaar of twee marktleider op dat gebied zal zijn. Een series overnames brengt dat doel dichterbij. Vorig jaar kocht Atos de Amerikaanse computer- en netwerkbeveiliger Paladion die veel belangen in India heeft. Girard zegt verder af te zien van pogingen om DXC Technology over te nemen. Eerder dit jaar bracht Atos een bod op DXC uit dat mislukte. De ceo denkt nu aan middelgrote en kleinere acquisities.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7247058). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.