Managed hosting door True

Volvo investeert in Israëlische Foretellix

 

Volvo Group Venture Capital is een van de deelnemers aan een nieuwe investeringsronde van het Israëlische Foretellix. Dat bedrijf ontwikkelt een platform waarmee geautomatiseerde rijsystemen getest en gevalideerd kunnen worden.

Foretellix werd in 2018 opgericht en kon in de laatste financieringsrond 32 miljoen dollar bijkomend kapitaal losweken. Op die manier kan het bedrijf beter inspelen op de groeiende vraag naar zijn platform en producten, zegt ceo en mede-oprichter Ziv Binyamini. De nieuwste financieringsronde werd geleid door MoreTech Ventures. Naast Volvo Group Venture Capital, investeren ook Nationwide, NI en Japan-Israel High Tech Ventures in Foretellix. 

Een van de grootste uitdagingen van autonome systemen is te bepalen wanneer zo’n product veilig genoeg is om te commercialiseren. Dat is wat Foretellix aanpakt met zijn verificatieplatform. Het maakt gebruik van intelligente automatiserings- en big data-analysetools, gebaseerd op miljoenen rijscenario's om ervoor te zorgen dat het autonome voertuig zich onder alle mogelijke rijomstandigheden, inclusief randgevallen, correct gedraagt. 

Volvo is geen onbekende van het bedrijf. Met zijn divisie Autonomous Solutions is het al afgelopen maart een samenwerking aangegaan met Foretellix. ‘Op basis van onze ervaringen heeft Volvo besloten om ook in Foretellix te investeren’, zegt Nils Jaeger, president en hoofd van Volvo Autonomous Solutions.


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7238160). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.