Managed hosting door True

Amazon komt met eigen quantumcomputer

 

Amazon Web Services (AWS) gaat quantumcomputers voor de cloud ontwikkelen. Daaromheen komen eigen software en algoritmes.

De Amerikaanse hyperscaler heeft al een volledig beheerde dienst (Amazon Braket) waarmee wetenschappers tests kunnen doen met hardware van andere fabrikanten. AWS ziet zoveel potentie in deze technologie dat nu ook eigen machines op stapel staan. Daartoe wordt binnen AWS een Center for Quantum Computing opgericht.

Directeur wordt de Canadese natuurkundige Oskar Painter die eerder het Max Planck Institute for the Science of Light leidde. In een vraaggesprek met de Duitse zakenkrant Handelsblatt stelt Painter dat Amazon de huidige quantum computing-technologie als geavanceerd genoeg beschouwt om de markt te betreden. Volgens hem is de fase bereikt waarin het aantal qubits waarmee we kunnen werken, interessant wordt.

AWS gaat met de eigen quantumcomputer de concurrentie aan met IBM, Microsoft, Google en Intel. Ook Chinese (staats)bedrijven zijn erop gebrand zich een positie te verwerven. Overigens kan het nog wel tot het eind van dit decennium duren voordat deze systemen commercieel succesvol zijn in te zetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7233997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.