Managed hosting door True

Hyundai wikkelt overname Boston Dynamics af

 

Boston Dynamics

Hyundai heeft de overname afgerond van het robotbedrijf Boston Dynamics. De acquisitie werd eind vorig jaar aangekondigd. Door de deal is het Koreaanse industrieel concern nu voor tachtig procent eigenaar van de Amerikaanse robotfabrikant, Twintig procent blijft in handen van het Japanse Softbank.

Het meerderheidsbelang in Boston Dynamics moet er mee voor zorgen dat Hyundai zich kan ontpoppen tot een ‘smart mobility solution provider'. Het bedrijf wil uitgroeien tot een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen en ziet de overname van Boston Dynamics daarin als een belangrijke strategische stap. De Koreanen willen de robottechnologie aanwenden voor zowel auto’s als voor bijvoorbeeld persoonlijke robots die in de toekomst het leven en de veiligheid van burgers kunnen bevorderen.

Hyuandai neemt Boston Dynamics over van het Japanse Softbank dat het nauwelijks drie jaar eerder kocht van Google. Het robotbedrijf werd opgericht in 1992, als een spin-off van het Massachusetts Institute of Technology. Rond 2005 kwam het bedrijf in de publieke belangstelling, onder meer door robothond Big Dog, de Cheetah (een robot die bijna vijftig kilometer per uur kan lopen) en Atlas, een humanoïde robot die probleemloos een ‘parkour’-traject kon afleggen.

Eind 2013 werd Boston Dynamics dan overgenomen door Google, die het onderbracht bij Google X, zijn afdeling voor speciale researchprojecten. Toen bleek dat winstgevende producten er de eerste jaren niet zouden inzitten, werd het robotbedrijf weer in de etalage gezet en kwam het in handen van Softbank.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7202148). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!