Managed hosting door True

Gezocht: cases voor Dutch Applied AI Award 2021

 

AI award

Ict-vaktitel Computable, podcast De Dataloog en de Hogeschool van Amsterdam reiken dit jaar voor de tweede keer de Dutch Applied AI Award uit. Daar waar in 2020 werd geput uit inzenders voor de Computable Awards, daar is het dit jaar mogelijk om voordrachten expliciet voor deze award in te dienen. Ook zullen de beste ai-inzendingen van de Computable Awards 2021 aan de jury worden voorgelegd.

Inzendingen voor de Dutch Applied AI Award 2021 moeten beschreven worden via drie criteria: de toepasbaarheid, de uniekheid en responsibility. Voor de toepasbaarheid (applied ai) geldt in hoeverre de oplossing al geïmplementeerd is, het gebruikt wordt door de beoogde doelgroep en hoe groot het aantal (potentiële) klanten of mensen is dat met deze innovatie direct of indirect wordt geholpen. De uniekheid gaat over in hoeverre de innovatie de enige in zijn soort is, het nooit eerder op de markt is gebracht en het doel van de innovatie kan niet op een andere manier worden behaald. Bij responsible ai draait alles om zaken als transparantie, privacy, fairness, et cetera.

Inzendingen voor de Dutch Applied AI Award kunnen divers van aard zijn. Dit kunnen tech-startups zijn die ai inzetten in hun bedrijfsvoering, producten waarin ai verweven zit en projecten waarin gebruik is gemaakt van ai. De beste inzendingen kunnen via een pitchronde in podcast De Dataloog een definitieve nominatie in de wacht gaan slepen. De winnaar van de Dutch Applied AI Award 2021 wordt op 2 november 2021 tijdens de Computable Awards 2021 bekend gemaakt.

Meedoen aan Dutch Applied AI Award 2021

Wil je ook een inzending doen voor de Dutch Applied AI Award 2021? Dat kan hier!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7181814). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.