Managed hosting door True

Franse techreuzen vormen mobiliteits-alliantie

 

De Franse bedrijven Atos, Dassault Systèmes, Groupe Renault, STMicroelectronics en Thales bundelen krachten en vormen samen Software République. Dat moet een nieuw ecosysteem voor ‘intelligente en duurzame mobiliteit’ worden.

Kunstmatige intelligentie, cybersecurity, connectiviteit, ingebouwde elektronica en virtual twin-technologie. Dat zijn de technologieën waarmee Software République zich wil bezighouden, vooral in het kader van mobiliteit. Er zijn drie speerpunten vastgelegd waar de meeste aandacht naar toe zal gaan: oplossingen om het opladen van elektrische voertuigen te vereenvoudigen, veilige connectiviteit tussen het voertuig en zijn (digitale en fysieke) omgeving en simulatie- en datamanagement-systemen om de verkeersdoorstroming te optimaliseren.

Het gaat bijvoorbeeld om systemen om elektrische auto’s te laten opladen aan laadpunten zonder dat chauffeurs met laadpasjes in de weer moeten. Of om platformen waarmee consumenten snel en gemakkelijk het voor hen meest geschikte vervoersmiddel kunnen kiezen.

Het nieuwe ecosysteem is vrij toegankelijk voor leden en biedt mogelijkheden voor open samenwerkingen. Software République wil ook een investeringsfonds oprichten om veelbelovende startups te financieren en als incubator op te treden. Ook daarbij zal het gaan om bedrijven die bezig zijn met slimme mobiliteitstechnologieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7165388). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!