Managed hosting door True

Intel komt met nieuwe netwerk- en cloudchips

 

Scalable Xeon chip processor cpu

Intel heeft een reeks nieuwe producten onthuld uit zijn datacenter- en cloud-aanbod. De nieuwe chips uit de derde generatie van het Xeon Scalable-platform (codenaam: Ice Lake) presteren gemiddeld 46 procent beter dan hun voorgangers, zegt de Amerikaanse gigant.

De nieuwe processoren uit de laatste, derde generatie Intel Xeon Scalable-reeks vormen de basis van Intels datacenterplatform en geven gebruikers toegang tot, bijvoorbeeld, krachtige ai-mogelijkheden. De chips zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen als (hybride-)cloud-infrastructuur, supercomputing, 5G en edge computing. 

De processoren hebben een flexibele architectuur met geïntegreerde kunstmatige intelligentie-versnelling met Intel DL Boost-technologie en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden. Intel rust de chips ook uit met encryptietechnologie om versleutelingsalgoritmes sneller af te wikkelen. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld e-commerce-bedrijven die miljoenen transacties per dag afhandelen. 

Intel voorziet ook een reeks geheugen- en opslagchips die de snelheid van de processoren moeten kunnen volgen. Het gaat om geheugenchips uit de Optane 200-serie, Optane Solid State Drive (SSD) P5800X en Intel SSD D5-P5316 NAND SSD’s, alsook nieuwe ethernet-adapters. 

Intel geeft aan dat ruim achthonderd cloudserviceproviders momenteel Xeon Scalable-processoren inzetten en dat alle grote namen uit de business dit jaar van plan zijn om over te stappen op de nieuwe, derde generatie van de chips. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7163890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.