Managed hosting door True

40 miljoen euro voor zonneautopionier Lightyear

 

Lightyear One

In een nieuwe financieringsronde heeft Lightyear veertig miljoen euro opgehaald. Deze ronde, onder leiding van Zero Point Holding, het investeringsvehikel van een Zwitserse familie, zorgt ervoor dat de fabrikant uit Helmond kan toewerken naar de eerste leveringen van de Lightyear One-zonneauto aan hun klanten aan het eind van dit jaar.

De investeringen laten het vertrouwen zien in de toekomstige markt voor elektrische zonneauto’s en de technologie die Lightyear hiervoor ontwikkelt.

Lightyear bouwt elektrische zonneauto's die naar eigen zeggen extreem efficiënt zijn waardoor ze maar een minimaal aantal keren geladen hoeven te worden met behulp van een stekker. Daarnaast integreert het bedrijf zonnecellen in het dak en op de motorkap van de auto waarmee deze zichzelf kan opladen en nog verder onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnet.

Automotive Campus

Het bedrijf, gevestigd op de Automotive Campus in Helmond (onderdeel van de Brainport-regio Eindhoven), is sinds 2016 actief. In de zomer van 2019 is het eerste model, Lightyear One, wereldwijd aangekondigd. Dat model werd ook getoond op de techbeurs CES in Las Vegas begin 2020. Nu maakt het bedrijf zich met het extra verworven kapitaal op voor de eerste leveringen aan klanten eind 2021. Binnenkort wordt bekend wie de productiepartner is.

Voor de financiering van het volgende geplande massamarkt model kijkt Lightyear naar de mogelijkheid om naar de beurs te gaan.

Het netwerk van investeerders en kopers achter Lightyear bestaat naast het Zwitserse investerinsvehikel uit verschillende succesvolle Nederlandse ondernemers en families waaronder Anne-Marie Rakhorst (Duurzaamheid.nl), Rob van Gansewinkel (onder andere Husa Transportation), Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager), en Henri de Jong (Mijndomein).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7151421). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.