Managed hosting door True

Apple investeert miljard euro in Duitsland

 

Apple gaat zijn European Silicon Design Center in München vestigen. In het centrum gaan honderden nieuwe medewerkers werken aan ontwikkelingen rond connectiviteit en draadloze technologie. München is nu al het grootste technisch knooppunt van Apple in Europa.

Bijna 1500 technici uit veertig landen houden zich in München bezig met energiebeheer van chips, applicatieprocessors en draadloze technologie. De investering in de nieuwe vestiging, drie hectaren groot, beloopt de komende drie jaar meer dan een miljard euro. Er wordt ook extra budget uitgetrokken voor onderzoek en ontwikkeling.

‘Ik verwacht veel van onze technici in München. Ze gaan onderzoeken wat er nog meer mogelijk is met 5G-technologie en storten zich ook op nieuwe technologieën die verdere verbeteringen met zich meebrengen voor prestaties, snelheid en connectiviteit’, zegt Apple-topman Tim Cook. Apple is al veertig jaar gevestigd in München.

In tien jaar tijd heeft Apple het gemiddelde energieverbruik van zijn producten met meer dan zeventig procent teruggebracht. Een goed deel daarvan was te danken aan onderzoek dat in Duitsland is gedaan, zegt het bedrijf. Het nieuwe gebouw moet eind 2022 klaar zijn voor gebruik. Apple heeft nu ongeveer vierduizend personeelsleden in Duitsland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7148707). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.