Managed hosting door True

Macaw zet turbo op de Duitse groeiplannen

Met hulp van nieuwe eigenaar wordt tweede overname in Duitsland gepleegd: Netzkern

 

It-dienstverlener Macaw neemt de Duitse dienstverlener Netzkern over. Hiermee wil het Nederlandse bedrijf zijn marktaandeel in het buurland vergroten. Het is de eerste overname met steun van de nieuwe investeerder/eigenaar Avedon Capital Partners én de tweede acquisitie in Duitsland.

Netzkern is twintig jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een organisatie met honderd medewerkers verspreid over kantoren in Wuppertal en Hamburg. Het Duitse digitale bureau biedt diensten voor digitale experience- en e-commerce-oplossingen. Het helpt klanten, zoals Düsseldorf Airport en RWE, bij strategie, design en ontwikkeling. Netzkern is zowel Sitecore Gold Implementation Partner als Microsoft Gold Partner.

De organisatie komt nu in handen van Macaw. Die Nederlandse dienstverlener levert diensten op het gebied van digitale marketing en e-commerce, data en kunstmatige intelligentie, werken in de cloud en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Het is gespecialiseerd in softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore en bedient klanten zoals Heineken, Eneco en Henkel.

Macaw is sinds 2019 actief in Duitsland middels de overname van B+D Interactive. Het trok onlangs de investeerder Avedon Capital Partners aan om zijn groeiplannen in de Duitstalige (Dach)-regio te realiseren.

Netzkern blijft onder leiding staan van directeuren Thomas Golatta en Daniel Schulten. Zij moeten de verdere groei van de activiteiten op het gebied van Microsoft en Sitecore in Duitsland vormgeven. Dat doen ze onder de naam Netzkern, part of Macaw.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7145799). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.