Managed hosting door True

Kingston verkoopt HyperX-gamedivisie aan HP

 

Het Amerikaanse Kingston, vooral bekend van zijn geheugenchips, gaat zijn gamedivisie HyperX verkopen aan HP. HyperX maakt headsets, toetsenborden, muizen, muismatten, usb-microfoons en console-accessoires die gericht zijn op gamers.

HP legt 425 miljoen dollar op tafel voor HyperX. De divisie werd achttien jaar geleden opgericht. Met de overname wil HP een graantje meepikken van de almaar groeiende appetijt van consumenten voor videogames. De markt voor pc-accessoires zou tegen 2024 meer dan twaalf miljard dollar waard zijn. Het grootste deel van dat geld gaat naar gaming-accessoires.

Compute-ervaring

‘HyperX is leider in computerrandapparatuur waarvan de technologie wordt vertrouwd door gamers wereldwijd. We zijn verheugd om hun uitstekende team te verwelkomen in de HP-familie’, zegt ceo Enrique Lores van HP. ‘We blijven ons leiderschap in Personal Systems uitbouwen door de compute-ervaring te moderniseren en uit te breiden naar waardevolle nevenactiviteiten. We zien aanzienlijke kansen in de grote en groeiende markt voor computerrandapparatuur. De toevoeging van HyperX aan ons portfolio stimuleert nieuwe bronnen van innovatie en groei voor ons bedrijf.’

De DRAM-, flash- en ssd-producten, waar Kingston het meest voor bekend is, zit niet in de transactie. HP heeft zelf ook een gamma laptops dat zich specifiek op gaming-fanaten richt. Deze worden op de markt gebracht onder de naam HP Omen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7142683). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.