Managed hosting door True

Afas vervangt Oracle en SAP bij TU Delft

Universiteit koppelt met Afas hr-software in één app

 

TU Delft

Gebouw van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft

Softwarebouwer Afas gaat bij TU Delft de human resources (hr)-processen optimaliseren en verder automatiseren. De universiteit wil haar huidige ict-landschap hiervoor vereenvoudigen en toewerken naar een enkele applicatie voor alle processen op het gebied van personeelszaken op de universiteit. de software van Afas vervangt oplossingen van Oracle en SAP. Het contract heeft een waarde van zo’n zeshonderdduizend euro.

De TU Delft maakte hiervoor gebruik van Peoplesoft van Oracle voor de hr-processen en van voor de salarisverwerking de software van SAP. Beide programma's worden nu vervangen door de applicatie van Afas. Met de nieuwe hr-app wil de technische universiteit een efficiëntieslag maken en ook meer gebruiksgemak voor haar medewerkers realiseren. De universiteit telt meer dan negentienduizend studenten en zo’n zesduizend medewerkers.

De TU Delft was op zoek naar een dienstverlener voor één oplossing, die een integrale dienst voor personeelszaken en salarisadministratie biedt. Daarnaast was een belangrijke eis dat medewerkers zelf makkelijk toegang krijgen tot de tool. Ook moesten zaken als ziekteverzuim, verlof en personeelsdossier binnen de applicatie opgenomen worden.

Profiteren van kennis

De universiteit koos uiteindelijk Afas uit drie inzendingen op de uitgeschreven aanbesteding. ‘We zijn in ons onderzoek met de meest geavanceerde technologieën bezig, een modern softwaresysteem voor medewerkers kan dan niet ontbreken’, aldus Ingrid Halewijn, hr-directeur bij de TU Delft over de nieuwe software. Ze geeft aan dat de universiteit wil profiteren van de ervaring van Afas in de markt. ‘Softwareleveranciers als Afas hebben al bij zoveel organisaties in Nederland de hr-processen ingericht, wij willen dan niet het wiel opnieuw uitvinden, maar juist profiteren van al die kennis en het in één keer goed doen.’

De TU Delft is na de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente en de Technische Universiteit Eindhoven de vierde universiteit die in de afgelopen twee jaar voor de software van de lokale aanbieder Afas kiest. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7060751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij TU Delft
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.