Managed hosting door True

Ook IBM zet vol in op rpa met overname WDG

 

Steeds meer grote partijen roeren zich op de markt voor robotic process automation (rpa). Na SAP (Contextor) en Microsoft (Softomotive) pleegt nu ook IBM een overname. Big Blue neemt WDG Automation over, een Braziliaanse softwareleverancier in dit veld.

IBM wil de rpa-software van WDG Automation, formeel bekend onder de naam WDG Soluções Em Sistemas E Automação De Processos LTDA, in zijn portfolio inbedden. WDG Automation's portfolio omvat naast de met artificiële intelligentie verrijkte rpa-software andere automation-tools, interactive voice response en chatbots. Klanten van het bedrijf uit São José do Rio Preto zijn voornamelijk Latijns-Amerikaans.

Het ict-concern verwacht met rpa sneller digitale transformaties bij klanten te kunnen doorvoeren om hen zo beter te kunnen helpen bij het opvangen van de gevolgen van de Covid-19-pandemie. Met softwarerobots zijn in een kantooromgeving taken volledig te automatiseren, zoals het versturen van e-mails, het afhandelen van een factuur of een claim, het verwerken van een order en het intekenen (onboarden) van nieuw personeel.

Snelgroeiend

Onderzoeksbureaus als Gartner en Forrester noemen rpa een van de snelt groeiende segmenten binnen de softwaremarkt. Grote gespecialiseerde spelers zijn UiPath, Anywhere en Blue Prism. Daarnaast zijn er rpa-aanbieders vanuit de business process management (bpm)-hoek actief, zoals Pegasystems, Kofax en Appian, en bieden automatiseerders als Cognizant, NTT en Fujitsu (met Thoughtonomy) oplossingen aan.

Een volgende stap is het toepassen van process mining in de beginfase van een rpa-traject (UiPath nam bijvoorbeeld vorig jaar hiervoor het Eindhovense Processgold over). Daardoor krijgen organisaties scherper in kaart welke bedrijfsprocessen het beste via robotautomatisering te vereenvoudigen en te verbeteren zijn. Gartner spreekt in dit verband van hyperautomatisering: de aanpak waarbij organisaties zo snel en zo veel mogelijk bedrijfsprocessen herkennen, in kaart brengen en automatiseren middels het gebruik van een combinatie van technologische hulpmiddelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6956912). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.