Managed hosting door True

Google schiet Deutsche Bank te hulp

 

Challenge uitdaging hulp

Google gaat Deutsche Bank, na jaren van slechte financiële resultaten, helpen te moderniseren. De verzwakte bank die eens de trots van Duitsland was, staat voor een forse herstructurering. Haar technologische infrastructuur is sterk verouderd en gefragmenteerd.

Een strategisch, meerjarig samenwerkingsverband met Google Cloud moet Deutsche Bank er weer bovenop helpen. Het partnerschap moet de overgang naar de cloud versnellen. Daarnaast worden op basis van Google Cloud-technologieën nieuwe financiële producten en diensten ontwikkeld. Het samenwerkingsverband moet niet alleen de kosten omlaag brengen maar het is de bedoeling ook nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Co-innovatie is nadrukkelijk het doel. Beide partners willen nieuwe bedrijfsmodellen creëren waarbij gebruik gemaakt wordt van kunstmatige intelligentie en data-analyse. 

Beide partijen hebben een intentieverklaring ondertekend. Het voornemen bestaat om binnen enkele maanden een meerjarig contract te ondertekenen. Ook de twee andere grote hyperscalers Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS) zaten in de race. De bank zegt nauw te blijven samenwerken met haar bestaande technologiepartners.

Nieuwe it-architectuur

Lees de whitepaper

Optimale databeveiliging in een Hybrid IT omgeving ziet er zo uit

De overeenkomst met Google maakt deel uit van een investering van dertien miljard euro die Deutsche Bank tot 2022 doet in een nieuwe it-architectuur en andere technologie. Google wordt een belangrijke steun in de rug bij deze digitale transformatie. Deutsche Bank is bepaald geen toonbeeld van efficiency. De bank zit met een enorme legacy. 

Met het samenwerkingsverband zal de Deutsche Bank toegang krijgen tot Google’s datawetenschappers van wereldklasse, kunstmatige intelligentie en machine learning. Potentiële gebruikssituaties bestaan onder meer uit het helpen van treasury-klanten met dagelijkse taken zoals cashflow-prognoses, verbeterde risicoanalyse, en geavanceerde beveiligingsoplossingen om de accounts van klanten te beschermen.    

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6955105). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.