Managed hosting door True

Servicenow neemt Belgische Sweagle over

 

België en Verenigde Staten

Het Amerikaanse Servicenow, gespecialiseerd in workflow-automatisatie, heeft de Belgische startup Sweagle overgenomen. Sweagle bouwt een platform dat configuraties van apparatuur beheert en vereenvoudigt.

Met de overname wil Servicenow zijn expertise op het gebied van devops en it operations management combineren met de tools van Sweagle. Die gebruiken ai om potentieel verkeerde configuraties kunnen identificeren, opsporen en verhelpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om duizenden instellingen, parameters en stukjes beveiligingsinformatie. Wanneer die niet correct is, kan dat bedrijven veel tijd en geld kosten.

Sweagle werd opgericht in 2017 door ceo Mark Verstockt en cto Benny Van de Sompele. ‘Vandaag de dag zijn configuratiegegevens net zo belangrijk als het hebben van goede code - en dit is de basis waarop Sweagle is gebouwd’, zegt Verstockt. 'Elke dag gaat er iets mis in een bedrijf dat te maken heeft met slechte configuratiegegevens. Samen kunnen we klanten helpen applicaties van hogere kwaliteit te leveren zonder dat er handmatig werk aan te pas komt, terwijl we tegelijkertijd de kosten verlagen.’

Het is de derde grote overname van Servicenow dit jaar waarbij ai komt kijken. In januari naam het Loom Systems en Passage AI over. De deal met Sweagle moet naar verwachting tegen het derde kwartaal rond zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6947105). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.